335. “Idealny chleb na zakwasie – krok po kroku” – ??bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
Sprawdzone sposoby na dobre pieczywo.
Jak przygotować prosty i smaczny bezglutenowy chleb na zakwasie we własnej kuchni? Co zrobić, gdy nie chcemy korzystać z gotowych mieszanek i nie używać zbędnych dodatków?Na co uważać, w których momentach być czujnym i co dodać, by efekt oczarował domowników? Sprawdzony przepis na dobry bezglutenowy chleb na zakwasie to prawdziwy skarb. Zwłaszcza w czasach, gdy mamy więcej czasu na kulinarne eksperymenty. Dziś dzielimy się z Wami kilkoma sprawdzonymi recepturami z naszej pracowni kulinarnej. Zobaczcie także w czym kryją się szczegóły, które sprawią, że nasz chleb na zakwasie przygotowany z jednorodnych gatunków mąki, nie z mieszanek, bez zbędnych dodatków i ulepszaczy uda się na pewno. Obejrzyjcie dokładnie ten odcinek i skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów na nasze chleby, a na pewno dobrze spożytkujecie czas w kuchni ?
Dzięki Translalab możecie podzielić się przepisem z anglojęzycznymi znajomymi.
Obejrzyj przepis na Youtube!
Przygotujcie je razem z nami i dajcie znać, który według Was jest najsmaczniejszy:
Chleb kukurydziany na zakwasie
Chleb gryczany na zakwasie z ziarnami
Chleb gryczany na zakwasie z bananami
A jeśli zostanie Ci trochę chleba, warto przećwiczyć przepis na domowy kwas chlebowy
Sprawdźcie także przepisy na inne pieczywo z Atelier Smaku
Zapraszamy Cię również do skorzystania z innych porad Atelier Smaku.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .