Skip to content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Foodtruck & eventy

IMG_6333-2-1400x700

Z naszym foodtruckiem odwiedzamy różne wydarzenia kulinarne. Funkcjonuje on jako mobilna wersja Bistro & Delikatesów oraz pełni rolę zaplecza plenerowych pokazówwarsztatów i kateringów. Serwujemy w nim potrawy na ciepło oraz gotowe dania, wypieki i przetwory na zimno.  

Polub Atelier Smaku na Facebooku i bądź na bieżąco z wydarzeniami, w których bierzemy udział.

  • Oprócz warsztatów kulinarnych, które odbywają się w naszej pracowni kulinarnej, wykorzystując zdobytą wiedzę kulinarną oraz doświadczenie medialne, bierzemy udział w wielu szkoleniach, wykładach i warsztatach dla amatorów, profesjonalistów, firm i szkół.
  • Jeśli interesuje Cię wspólne gotowanie połączone z degustacją, pokazy gotowania z możliwością czynnego uczestnictwa
  •  lub potrzebujesz cateringu na swoją imprezę? Zapraszamy do kontaktu!

W ramach zajęć zapewniamy własne produkty oraz niezbędny sprzęt do prawidłowego przebiegu spotkania. Jesteśmy elastyczni, jeśli chodzi o czas trwania zajęć, ilości uczestników, a także wybór menu

Przykładowe tematy wykładów:

Coś dla ciała:
  • Dlaczego kuchnia roślinna i bezglutenowa?
  • Rezygnacja z produktów odzwierzęcych nie musi oznaczać zrzeczenia się smaku tradycyjnych potraw np. takich jak: bita śmietana, majonez, galareta, pasztet, rosół…
  • Rezygnacja z glutenu nie musi oznaczać w naszym jadłospisie braku naleśników, pizzy, tarty, ciastek i chrupiącego pieczywa…
  • Zmiana złych przyzwyczajeń żywieniowych poprawia zdrowie i samopoczucie.
  • Sztuka planowania – umiejętne kupowanie żywności, rozsądne planowanie ilości przygotowywanych posiłków, jak nie marnować jedzenia.
  • Kreatywność w kuchni, czyli umiejętność zastępowania jednych produktów innymi.
  • Oszczędność czasu w tworzeniu codziennego menu: jak na bazie jednego wyrobu przygotować kilka różnych posiłków?
Coś dla duszy:
  • Pokarm dla ciała – pokarmem dla duszy.
  • Jak być spokojnym w biegu? Sztuka wyciszenia, tworzenie przyjaznej atmosfery relaksu i spokoju w kuchni, domu i rodzinnym gronie.
  • Przełamywanie negatywnych schematów, np. nie mam czasu, nie lubię gotować, ponieważ mam tyle problemów na głowie.
  • Umiejętność bycia „tu i teraz” – efektywne działanie w sposób świadomy.

Korzyści wynikające z uczestnictwa w wykładach

  • zwiększenie świadomości dotyczącej wpływu żywienia i aktywności fizycznej na zdrowie
  • umiejętność rozpoznania własnych potrzeb i predyspozycji żywieniowych
  • wyeliminowanie złych nawyków żywieniowych z życia codziennego
  • umiejętność rozpoznawania pełnowartościowej, nieprzetworzonej żywności
  • inspiracje do kreatywnego przygotowywania zdrowych posiłków
  • poznanie technik redukcji stresu
  • umiejętność odzyskiwania sił, pozytywnej energii i stabilności emocjonalnej
  • doskonalenie zdolności koncentracji
  • wzmocnienie spokoju wewnętrznego
  • ogólna poprawa kondycji psychofizycznej i nastroju

Współpracowaliśmy m.in. z:

Duni, BRE Bank, Cadbury Wedel, Citi Bank, Cucine LUBE, GE Money Bank, Hestia, Jura, Klif Warszawa, Mattel, Miele, Provident, Samsung, Skok Stefczyka, Vision Express, Zepter