Z naszym foodtruckiem odwiedzamy różne wydarzenia kulinarne. Funkcjonuje on jako mobilna wersja Bistro & Delikatesów oraz pełni rolę zaplecza plenerowych pokazów, warsztatów i kateringów. Serwujemy w nim potrawy na ciepło oraz gotowe dania, wypieki i przetwory na zimno.
Polub Atelier Smaku na Facebooku i bądź na bieżąco z wydarzeniami, w których bierzemy udział.
- Oprócz warsztatów kulinarnych, które odbywają się w naszej pracowni kulinarnej, wykorzystując zdobytą wiedzę kulinarną oraz doświadczenie medialne, bierzemy udział w wielu szkoleniach, wykładach i warsztatach dla amatorów, profesjonalistów, firm i szkół.
- Jeśli interesuje Cię wspólne gotowanie połączone z degustacją, pokazy gotowania z możliwością czynnego uczestnictwa
- lub potrzebujesz cateringu na swoją imprezę? Zapraszamy do kontaktu!
W ramach zajęć zapewniamy własne produkty oraz niezbędny sprzęt do prawidłowego przebiegu spotkania. Jesteśmy elastyczni, jeśli chodzi o czas trwania zajęć, ilości uczestników, a także wybór menu
Przykładowe tematy wykładów:
Coś dla ciała:
- Dlaczego kuchnia roślinna i bezglutenowa?
- Rezygnacja z produktów odzwierzęcych nie musi oznaczać zrzeczenia się smaku tradycyjnych potraw np. takich jak: bita śmietana, majonez, galareta, pasztet, rosół…
- Rezygnacja z glutenu nie musi oznaczać w naszym jadłospisie braku naleśników, pizzy, tarty, ciastek i chrupiącego pieczywa…
- Zmiana złych przyzwyczajeń żywieniowych poprawia zdrowie i samopoczucie.
- Sztuka planowania – umiejętne kupowanie żywności, rozsądne planowanie ilości przygotowywanych posiłków, jak nie marnować jedzenia.
- Kreatywność w kuchni, czyli umiejętność zastępowania jednych produktów innymi.
- Oszczędność czasu w tworzeniu codziennego menu: jak na bazie jednego wyrobu przygotować kilka różnych posiłków?
Coś dla duszy:
- Pokarm dla ciała – pokarmem dla duszy.
- Jak być spokojnym w biegu? Sztuka wyciszenia, tworzenie przyjaznej atmosfery relaksu i spokoju w kuchni, domu i rodzinnym gronie.
- Przełamywanie negatywnych schematów, np. nie mam czasu, nie lubię gotować, ponieważ mam tyle problemów na głowie.
- Umiejętność bycia „tu i teraz” – efektywne działanie w sposób świadomy.
Korzyści wynikające z uczestnictwa w wykładach
- zwiększenie świadomości dotyczącej wpływu żywienia i aktywności fizycznej na zdrowie
- umiejętność rozpoznania własnych potrzeb i predyspozycji żywieniowych
- wyeliminowanie złych nawyków żywieniowych z życia codziennego
- umiejętność rozpoznawania pełnowartościowej, nieprzetworzonej żywności
- inspiracje do kreatywnego przygotowywania zdrowych posiłków
- poznanie technik redukcji stresu
- umiejętność odzyskiwania sił, pozytywnej energii i stabilności emocjonalnej
- doskonalenie zdolności koncentracji
- wzmocnienie spokoju wewnętrznego
- ogólna poprawa kondycji psychofizycznej i nastroju
Współpracowaliśmy m.in. z:
Duni, BRE Bank, Cadbury Wedel, Citi Bank, Cucine LUBE, GE Money Bank, Hestia, Jura, Klif Warszawa, Mattel, Miele, Provident, Samsung, Skok Stefczyka, Vision Express, Zepter