Warsztaty

z logo Samsung2

Gotowanie jest naszą życiową pasją, a ograniczenia w diecie są dla nas jedynie pretekstem do dobrej zabawy, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki. Nasza pracownia kulinarna ATELIER SMAKU jest kameralną szkołą gotowania, którą stworzyliśmy po to, żeby pokazać Ci, że bezglutenowa kuchnia wegańska jest naprawdę prosta i smaczna. Nasze warsztaty przeznaczone są zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. U nas dowiesz się, jak przyrządzać zdrowe i pyszne potrawy na co dzień.

Podczas każdego kameralnego, około czterogodzinnego spotkania przybliżymy Ci podstawy kuchni bezglutenowej i wegańskiej oraz pokażemy jak szybko można przyrządzać zdrowe i smaczne dania. Dowiesz się jak łatwo wprowadzić do swojej diety niezbędne wartości odżywcze oraz czym zastąpić nabiał, jaja oraz inne produkty zwykle wykorzystywane podczas gotowania. Przekonasz się, że wcale nie musisz rezygnować z apetycznych i aromatycznych potraw, a kuchnia roślinna oferuje także wspaniałe pomysły na desery i inne słodkości. Gotujmy razem!

Voucher na warsztaty kulinarne w Atelier Smaku to idealny prezent na każdą okazję!

Tematy warsztatów:

  • “Podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej”
  • “Mięsna kuchnia bezmięsna bez glutenu”
  • “Bezglutenowe chleby i wegańskie pasty oraz pasztety”
  • “Wegańskie i bezglutenowe rozgrzewające zupy”
  • “Wegańskie i bezglutenowe kotlety oraz placki”
  • “Wegańskie i bezglutenowe wypieki na słodko”
  • “Wegańskie i bezglutenowe grillowanie”
  • “Wegańska i bezglutenowa Wielkanoc”
  • “Wegańskie i bezglutenowe Boże Narodzenie”
  • “Rozgrzewające zupy”

Najbliższe warsztaty kulinarne:

“Wegańska i bezglutenowa Wielkanoc”

[bg_collapse view=”link-inline” inline_css=”align:center;”  color=”#B60C6F” icon=”arrow” expand_text=”Czytaj więcej” collapse_text=”Pokaż mniej” ]

📅 Sobota, 6 marca 2021, godz. 15.00

🏠 Pracownia kulinarna Atelier Smaku,

⚓ Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

 

CENA: 290 zł od osoby

Udział w warsztatach wykupisz w:

CZAS TRWANIA: ok. 4 godzin

DODATKOWE INFORMACJE: info@slomatrymbulak.pl, 501155238

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe, i już martwisz się o to, co postawisz na świątecznym stole? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak prosto i szybko przygotować m.in. bezglutenowy żurek, wegańską “kaczkę” z jabłkami, a także majonez, mazurek, babkę drożdżową, sernik, paschę bez użycia jaj, nabiału i mąki pszennej.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ pieczemy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

 Zapraszamy Cię jeśli:

  • Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej;
  • Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
  • Chcesz zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski;
  • Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy;

Program warsztatów:

Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu.

Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?

• Babka drożdżowa;

Crumble z jajecznicą;

• Galareta;

• Grillowane ziemniaki z wiosennym dipem;

• Mazurek z morelami;

• Mufinki sernikowe;

• Pascha migdałowa;

• Pasta a’la jajeczna;

• Pulpety w sosie chrzanowym; 

• Danie’a la kaczka z jabłkami;

• Roladki z bakłażana; 

• Sałatka warzywna; 

• Sernik z tofu i okary;

• Żurek. 

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój.

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo klient, przed zakupem biletu, zobowiązany jest poinformować sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując bilet bez udzielenia sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału klienta w warsztatach.

 

[/bg_collapse]

O aktualnościach i daniach dnia informujemy na Facebooku

Zapraszamy na wirtualny spacer po naszej pracowni kulinarnej

samsung