Warsztaty

z logo Samsung2

Prowadzimy kameralną szkołę kulinarną, w której organizujemy szkolenia z bezglutenowej kuchni wegańskiej. Nasze warsztaty są przeznaczone zarówno dla amatorów, jak i dla bardziej wprawionych kucharzy, chcących wzbogacić swoje zdolności kulinarne.  
 
Organizujemy spotkania stacjonarne w naszej pracowni kulinarnej w Gdyni. Prowadzimy także webinary i szkolenia online. Bywamy również na zewnętrznych warsztatach i wykładach dla amatorów, profesjonalistów, firm i szkół.  
 
Na warsztatach stacjonarnych przekazujemy wiedzę teoretyczną oraz umiejętności praktyczne. Podczas 4-godzinnego spotkania w kameralnym gronie dzielimy się sposobami na zastąpienie glutenu, nabiału, jajek oraz mięsa, nie rezygnując przy tym z walorów smakowych poszczególnych potraw.  
 
W kuchni Atelier Smaku przyrządzamy potrawy pełne smaku i charakteru. Nie używając nabiału, jaj, mięsa i glutenu, dbamy również o komponowanie pełnowartościowych dań. Istotna jest dla nas także ich wysoka jakość, dlatego gotujemy tylko z naturalnych składników.   
 
Ucząc się z nami, możesz przekonać się, że roślinna kuchnia bez glutenu nie musi być pasmem wyrzeczeń, a szczypta chęci i pomysłowości wystarczy, by przyrządzić swoje ulubione danie, a gotowanie stało się fantastyczną przygodą. 

Voucher na warsztaty kulinarne w Atelier Smaku to idealny prezent na każdą okazję!

Tematy warsztatów:

  • “Podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej”
  • “Mięsna kuchnia bezmięsna bez glutenu”
  • “Bezglutenowe chleby i wegańskie pasty oraz pasztety”
  • “Wegańskie i bezglutenowe rozgrzewające zupy”
  • “Wegańskie i bezglutenowe kotlety oraz placki”
  • “Wegańskie i bezglutenowe wypieki na słodko”
  • “Wegańskie i bezglutenowe grillowanie”
  • “Wegańska i bezglutenowa Wielkanoc”
  • “Wegańskie i bezglutenowe Boże Narodzenie”
  • “Rozgrzewające zupy”

Najbliższe warsztaty kulinarne:

“Podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej” 20 listopada 2021

Czytaj więcej

📅 Sobota, 20 listopada 2021, godz. 15.00-19.00

🏠 Pracownia kulinarna Atelier Smaku,

⚓ Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

 

CENA: 290 zł od osoby

Udział w warsztatach wykupisz w:

CZAS TRWANIA: ok. 4 godzin

DODATKOWE INFORMACJE: info@slomatrymbulak.pl, 501155238

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak zmienić sposób codziennego gotowani, tak by żyć zdrowo, a jednocześnie nie tracić dobrego smaku potraw.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ pieczemy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

 Zapraszamy Cię jeśli:

  • Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej;
  • Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
  • Chcesz zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski;
  • Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy;

Program warsztatów:

Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu.

Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?

  • Gryczane bliny z majonezem z kalafiora;
  • Pizza wegańska;
  • Naleśniki z konfiturą z dyni i z pomarańczy;
  • Gołąbki z kapusty włoskiej nadziewane ryżem i pastą z wędzonego tofu;
  • Gnocchi w sosie szpinakowym;
  • Zupa Minestrone z lanymi kluskami;
  • Farsz meksykański do naleśników;
  • Papryki nadziewane ziemniakami z kapustą i grzybami i chutney śliwkowy;
  • Pasztet z soczewicy i sos chrzanowo-wiśniowy;
  • Tarta z czekoladowym kremem;

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój.

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo klient, przed zakupem biletu, zobowiązany jest poinformować sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując bilet bez udzielenia sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału klienta w warsztatach.

 

“Wegańskie i bezglutenowe Boże Narodzenie”

Czytaj więcej

📅 Sobota, 4 grudnia, godz. 15.00-19.00

🏠 Pracownia kulinarna Atelier Smaku,

⚓ Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

 

 

CENA: 290 zł od osoby

Udział w warsztatach wykupisz w:

CZAS TRWANIA: ok. 4 godzin

DODATKOWE INFORMACJE: info@slomatrymbulak.pl, 501155238

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe, i już martwisz się o to, co postawisz na świątecznym stole? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak prosto i szybko przygotować pierogi, bigos, galaretę, pierniki i ciasta bez użycia jaj, nabiału i mąki pszennej.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ korzystamy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

Zapraszamy Cię jeśli:

  • Chcesz poznać tajniki wegańskich i bezglutenowych przepisów;
  • Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
  • Chcesz zaskoczyć swoich bliskich daniami własnej roboty;
  • Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie rozwiązania;

Program warsztatów:

Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której podzielimy się “tajnikami” bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak tradycyjna mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jeden z wybranych przepisów do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?

  • Bigos;
  • Galareta;
  • Kutia;
  • Mufinki makowe;
  • Pierniczki orzechowe;
  • Pierniczki karobowe;
  • Pierogi ruskie;
  • Pierogi z kapustą i grzybami;
  • “Ryba po grecku”;
  • Sernik z tofu i okary;
  • Zupa grzybowa;

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój.

Warsztaty poprowadzimy my czyli Jola Słoma i Mirek Trymbulak. Jesteśmy autorami książek kucharskich oraz serii programów kulinarnych emitowanych na antenie Kuchni +, obecnie na kanale www.ateliersmaku.tv na YouTube.

Nasza pracownia kulinarna ATELIER SMAKU to kameralna, profesjonalnie wyposażona szkoła gotowania, w której odbywają się warsztaty kulinarne dla amatorów i profesjonalistów. W związku z tym, że nie używa się tutaj produktów odzwierzęcych oraz glutenu, miejsce to stanowi bezpieczną przystań dla osób, którym taka kuchnia wypełniona aromatem świeżych ziół, przypraw i naturalnych składników, jest bliska z powodów ideologicznych lub zdrowotnych.

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo klient, przed zakupem biletu, zobowiązany jest poinformować sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując bilet bez udzielenia sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału klienta w warsztatach.

O aktualnościach i daniach dnia informujemy na Facebooku

Zapraszamy na wirtualny spacer po naszej pracowni kulinarnej

samsung

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł