328. “Tofu na słodko” – 6 sposobów! | bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
2 porcje
10 minut
Słodkości z dużą ilością białka.
Wszystkich, którzy mają teraz więcej wolnego czasu zachęcamy do jego ciekawego spożytkowania, na przykład na eksperymenty kulinarne. W dzisiejszym odcinku z serii ‘krok po kroku’ przedstawimy Wam 6 naszych niezawodnych sposobów na tofu naturalne na słodko. Pokażemy Wam jak w łatwy sposób przy użyciu tofu można przyrządzić pyszne słodkości.
Odcinek i przepis są zaopatrzone w angielskie tłumaczenie od Translalab
Obejrzyj przepis na Youtube!
Poniżej znajdziecie przepis na naturalne tofu na słodko. Zachęcamy też do odwiedzenia innych odcinków naszej bezglutenowej kuchni wegańskiej, w której znajdziecie przepisy na:
1) Krem cynamonowy – składniki i sposób przygotowania znajdują się poniżej.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .
Składniki:
- 1 kostka naturalnego tofu
- 50 ml syropu z agawy
- 100 ml mleczka kokosowego 1/2-1 łyżeczki cynamonu
- 1/2-1 łyżeczki cynamonu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Kostkę tofu miksujemy na jednolitą masę, następnie dolewamy syrop z agawy, mleczko kokosowe, dosypujemy cynamon. Miksujemy jeszcze raz aż krem będzie miał jedwabistą konsystencję i gotowe! Taki krem nadaje się idealnie do naleśników, tart, na tosty, herbatniki lub na cokolwiek innego wpadniecie. 🙂