Udostępnij przepis!

160. “Barszcz wigilijny z grzybami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Tradycyjny świąteczny smak.

Na chwilę przed wigilią pokażemy, jak szybko zrobić świąteczny barszcz z grzybami, który nie wymaga nastawiania zakwasu.

Jeśli macie ochotę, podzielcie się przepisem, również z anglojęzycznymi przyjaciółmi, dla których mamy angielskie podpisy przygotowane przez Translalab.

Zobaczcie jakie to proste, a także zdrowe.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również przepis na bardzo smaczne uszka z grzybami.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Wyciskamy sok z buraków, marchwi, pietruszki i jabłek.
  • 2.Grzyby gotujemy w wodzie, aż zmiękną, następnie wyjmujemy je i kroimy w drobną kostkę.
  • 3.Sok z buraków dolewamy do wywaru z grzybów, dodajemy resztę składników, a także pokrojone grzyby i zagotowujemy.
  • 4.Nie gotujemy zbyt długo, aby nie pozbawiać barszczu wartości odżywczych, zawartych w sokach.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 160. “Barszcz wigilijny z grzybami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 3 kg buraków
  • 200 g marchwi
  • 200 g korzenia pietruszki
  • 200 g jabłek
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki oliwy truflowej
  • 12 g suszonych grzybów
  • 10 owoców ziela angielskiego
  • 10 liści laurowych
  • 3 łyżki majeranku
  • 3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki asafetydy
  • Sól do smaku
  • 1/5 l wody

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł