
Sposób przygotowania:
- 1.Wyciskamy sok z buraków, marchwi, pietruszki i jabłek.
- 2.Grzyby gotujemy w wodzie, aż zmiękną, następnie wyjmujemy je i kroimy w drobną kostkę.
- 3.Sok z buraków dolewamy do wywaru z grzybów, dodajemy resztę składników, a także pokrojone grzyby i zagotowujemy.
- 4.Nie gotujemy zbyt długo, aby nie pozbawiać barszczu wartości odżywczych, zawartych w sokach.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 3 kg buraków
- 200 g marchwi
- 200 g korzenia pietruszki
- 200 g jabłek
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżeczki oliwy truflowej
- 12 g suszonych grzybów
- 10 owoców ziela angielskiego
- 10 liści laurowych
- 3 łyżki majeranku
- 3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki asafetydy
- Sól do smaku
- 1/5 l wody