
Sposób przygotowania:
- 1.Awokado myjemy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki, obieramy.
- 2.Miąższ rozgniatamy dokładnie widelcem.
- 3.Umytą limonkę ocieramy ze skórki, rolujemy, by rozbić jej miąższ.
- 4.Kroimy i wyciskamy sok z jednej połówki do awokado.
- 5.Dodajemy sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Przekładamy do miseczek i po wierzchu posypujemy skórką z limonki i posiekaną papryczką chilli oraz liśćmi kolendry.
- 6.Polecamy podawanie w kukurydzianymi nachosami, choć równie dobrze smakuje na tostach i naleśnikach.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki - guacamole::
- 2 dojrzałe awokado
- 1/2 limonki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
Składniki - dodatki:
- 1 pomidor
- 1 papryczka chilli
- Kilka gałązek kolendry