Udostępnij przepis!

392. “Guacamole” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Guacamole – pyszny dodatek nie tylko do nachosów 🙂

Ostatnio podaliśmy Wam przepis na salsę, która świetnie pasuje do kukurydzianych nachosów. Dziś kolejny klasyk, który też pasuje do nich idealnie. Guacamole, bo o tym właśnie mowa, wymaga przede wszystkim dobrego, dojrzałego awokado. Reszta to już kwestia własnej inwencji. Poznajcie dziś naszą wersję. Miłego i smacznego chrupania!

Dzielcie się przepisem w polskiej i angielskiej wersji przygotowanej przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również nasze nachosy.

 Jeśli nie masz czasu lub ochoty na pieczenie lub gotowanie, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Awokado myjemy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki, obieramy.
  • 2.Miąższ rozgniatamy dokładnie widelcem.
  • 3.Umytą limonkę ocieramy ze skórki, rolujemy, by rozbić jej miąższ.
  • 4.Kroimy i wyciskamy sok z jednej połówki do awokado.
  • 5.Dodajemy sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Przekładamy do miseczek i po wierzchu posypujemy skórką z limonki i posiekaną papryczką chilli oraz liśćmi kolendry.
  • 6.Polecamy podawanie w kukurydzianymi nachosami, choć równie dobrze smakuje na tostach i naleśnikach.
  • 7.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 392. “Guacamole” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki - guacamole::

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1/2 limonki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

Składniki - dodatki:

  • 1 pomidor
  • 1 papryczka chilli
  • Kilka gałązek kolendry

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł