
Sposób przygotowania:
- 1.Wszystkie warzywa myjemy. Pomidory kroimy w drobną kostkę i przekładamy na sito umieszczone nad miską, aby odciekł sok. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy również w drobną kostkę, a następnie przerzucamy je do miski.
- 2.Papryczki chili i jalapeño przekrawamy na pół, czyścimy z pestek i siekamy. Posiekane ostre papryczki trafiają do miski i przerzucamy również do niej odsączone pomidory.
- 3.Ocieramy skórkę z limonki i wyciskamy z niej sok, który przelewamy do warzyw, a następnie dodajemy do nich wszystkie przyprawy i posiekaną kolendrę.
- 4.Całość mieszamy i przed podaniem schładzamy w lodówce. Po przełożeniu do miseczek dekorujemy kolendrą i skórką z limonki.
- 5.Taka salsa naprawdę świetnie pasuje do naszych nachosów.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 500 g pomidorów
- 1 czerwona papryka
- 1/2 zielonej papryki
- 1 papryczka chili
- 1 świeża papryczka jalapeño
- 1/2 limonki
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego lub kminku mielonego
- 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki asafetydy lub czosnku granulowanego albo świeżego
- 1 łyżeczka soli