3-4 porcje
ok. 25 minut
Pożywny i rozgrzewający.
Dziś przedstawiamy kolejny pomysł na danie jednogarnkowe. Przygotowanie tej potrawy wymaga niewielkiej ilości czasu i produktów. Jest to potrawa z cyklu tych, gdzie mniej znaczy więcej. Kilka warzyw i ziół, trochę wegańskiego sera, a za to dużo smaku i fajnego, pożywnego papu, które szybko zaspokoi nawet największy głód.
Jeśli lubicie takie szybkie patenty, możecie dzielić się nim również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube! 
Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie dania obiadowe.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki:
- 3 marchewki
- 3 pietruszki
- 3 ziemniaki
- 100 g żółtego sera wegańskiego
- 100 ml wody
- 30 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
- Kilka gałązek świeżego lubczyku
- Kilka gałązek świeżego rozmarynu
- Kilka gałązek świeżego oregano
- Czarny pieprz do smaku
- Sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Na dno garnka wlewamy wodę i olej. Następnie dorzucamy pokrojone warzywa, dusimy je przez klika minut pod przykryciem.
- Dodajemy zioła, pieprz i sól, mieszamy i przykrywamy, by warzywa zmiękły.
- Pod koniec dodajemy pokrojony w kostkę wegański ser, mieszamy, gdy ser się rozpuści, możemy serwować.
- Smacznego i na zdrowie!