2 porcje
10 minut + czas moczenia orzechów
Połączenie dwóch ulubionych smaków i aromatów.
Dziś kontynuujemy wątek wegańskich „nabiałów”. Zapraszamy na pyszny i pożywny koktajl na bazie orzechowego mleka z mango. Wyjątkowo prosta rzecz, która zrobi wrażenie na każdym, komu ją podamy. Naszym zdaniem w takim napoju można odnaleźć delikatny smak indyjskiego słońca.
Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube! 
Sprawdź również nasze inne pyszne napoje.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki :
- 100 g orzechów nerkowca
- 100 g orzechów laskowych
- 700 ml niegazowanej wody mineralnej lub wody filtrowanej
- 250 ml pulpy z mango
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Do dzbanka z sitkiem do miksowania wrzucamy orzechy i zalewamy je wodą.
- Po upływie 1-2 godzin, gdy zmiękną miksujemy je za pomocą blendera.
- Po odciśnięciu masy otrzymujemy pyszny napój orzechowy, a zmielone orzechy możemy użyć do innego deseru.
- Do powstałego „mleka” dolewamy pulpę z mango, jeszcze raz miksujemy i bajecznie pyszny napój jest gotowy do podania!
- Smacznego i na zdrowie!