60. “Orzechowy krem na Dzień Kobiet” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
2 porcje
5 minut
Idealny na to, i na każde inne święto.
Dzień Kobiet jest świętem, które niekoniecznie trzeba celebrować wręczonym goździkiem lub tulipanem wszystkim paniom w otoczeniu. Czasem może warto przełamać tradycję i namieszać coś prostego, co będzie słodkim i niezapomnianym przerywnikiem w pracy, a także podbije nasze notowania. Dziś przykład czegoś, z czym każdy, nawet zupełnie niegotujący facet sobie poradzi. Zdrowa słodycz i energia, która na pewno przypadnie do gustu również dbającym o linię damom.
Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube!
Zapraszamy do zapoznania się z innymi deserami naszej kuchni.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki:
- 3 łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki mleczka kokosowego
- 2 łyżki melasy z karobu
- 1 paczka bezglutenowych mini grissini jako dodatek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- W miseczce mieszamy łyżką wszystkie składniki na jednolity krem. Gotowe!
- Oczywiście ilość kremu można dowolnie mnożyć, biorąc pod uwagę ilość znajdujących się w otoczeniu pań.
- Taki krem świetnie sprawdza się, gdy podamy go z mini grissini, które można też zastąpić na przykład krakersami.
- Smacznego i na zdrowie!
- Miłego świętowania!