
Sposób przygotowania:
- 1.Skrawamy nożem ziarna kukurydzy z kolb. Następnie miksujemy je w blenderem w wysokim naczyniu dość dokładnie z dodatkiem czarnej soli i pieprzu.
- 2.Na patelni rozgrzewamy oliwę i kroimy pomidora w niedużą kostkę.
- 3.Wylewamy masę kukurydzianą na patelnię i smażymy cały czas mieszając aż skrobia z kukurydzy zacznie się ścinać.
- 4.Dorzucamy pomidory i smażymy jeszcze przez minutę, aby pomidory trochę zmiękły.
- 5.Serwujemy jak klasyczną jajecznicę np. na grzankach.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 2 kolby kukurydzy
- 1 duży pomidor
- 3 łyżki oliwy
- 1/3-1/2 łyżeczki czarnej soli Kala Namak
- 1 duża szczypta zmielonego czarnego pieprzu