
Sposób przygotowania:
- 1.Makaron wrzucamy do gotującej się osolonej wody, mieszamy, zmniejszamy moc palnika i gotujemy aż będzie al dente. Przecedzamy, wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy łyżkę oliwy, mieszamy i odstawiamy, aby przestygł.
- 2.Na patelni rozmrażamy przygotowane wcześniej kurki. Możecie skorzystać z przepisu na knedle z kurkami lub bób z kurkami.
- 3.Makaron wykładamy na talerze, kładziemy na nim kurki, posypujemy czarnym pieprzem i gotowe!
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 250 g makaronu fettucce https://kuchnia-wloska.com.pl/fettucce-makaron-bezglutenowy-kukurydziany-250g.html
- 400 g zamrożonych kurek np. z przepisu na knedle z kurkami https://www.youtube.com/watch?v=dqh281lu50s
- 2 łyżki dobrej oliwy do ugotowanego makaronu https://kuchnia-wloska.com.pl/oliwa-z-oliwek-extra-vergine-100-wloska-carli-500ml.html
- 2 1/2 litra wody do gotowania makaronu
- 1 łyżeczka soli
- Zmielony czarny pieprz do smaku