
Sposób przygotowania:
- 1.Koktajl:
- 2.Ziarna soi zalewamy na noc wodą. Następnie przecedzamy, wrzucamy do garnka, zalewając nową porcją wody. Gotujemy ok. pół godziny, po czym odcedzamy i studzimy.
- 3.Do dzbanka z sitkiem do miksowania wrzucamy ziarna, zalewamy je wodą, dodajemy rzeżuchę i miksujemy za pomocą blendera. Następnie zmiksowaną masę przeciskamy przez sitko, odkładając okarę na bok.
- 4.Napój doprawiamy wodą z ogórków kiszonych, mieszamy i możemy serwować.
- 5.Twarożek:
- 6.Okarę, pozostałą po odciśnięciu sojowego napoju z rzeżuchą, mieszamy z mleczkiem kokosowym i sokiem z cytryny. Dorzucamy pokrojone w kostkę rzodkiewki i pomidor, dodajemy sól i pieprz.
- 7.Mieszamy i gotowe!
- 8.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki - koktajl:
- 150 g ziaren soi
- 1 litr wody
- 200 ml wody z ogórków kiszonych
- Ok. 2 garści kiełków rzeżuchy
Składniki - twarożek:
- Okara, pozostała z miksowania koktajlu
- 100 ml mleczka kokosowego
- Sok z 1/2 cytryny
- 2 rzodkiewki
- 1 nieduży pomidor
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
- 1/2 łyżeczki soli