Udostępnij przepis!

500. “Tort biszkoptowy z kremem z mango” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smaki dzieciństwa

Z okazji świętowania 500 odcinka na www.ateliersmaku.tv przygotowaliśmy dla Was wegański i bezglutenowy tort biszkoptowy z kremem z mango. Pyszny i bardzo kolorowy! Jest tak dobry, że ten przepis na pewno przyda się Wam na różne święta, także koniecznie sobie go zapiszcie w ulubionych i dzielcie się ze znajomymi również tymi anglojęzycznymi, ponieważ jak zawsze odcinek jest tłumaczony. Od samego początku nasze kulinarne przygody wspiera Samsung – nasz partner technologiczny, który z okazji dzisiejszego święta, ma dla Was specjalny prezent. “Samsung ma dla Was zniżkę na produkty AGD! Zamawiajcie na samsung.pl z kodem: ATELIER-SMAKU” 

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 500. Tort biszkoptowy z kremem z mango   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

500YT 500. Tort biszkoptowy z kremem z mango   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Jeśli wolisz zamówić u nas taki tort, a nie robić go własnoręcznie, oczywiście nie ma problemu.

Sposób przygotowania:

  • 1.Do niedużego garnka przekładamy tłuszcz kokosowy i wlewamy mleczko kokosowe.
  • 2.Rozgrzewamy i gdy tłuszcz się rozpuści, a całość dobrze rozgrzeje, wsypujemy do garnka cukier wymieszany z kakao. Cały czas mieszając czekamy aż cukier się rozpuści.
  • 3.Zdejmujemy garnek z palnika, wsypujemy do niego płatki owsiane i dokładnie mieszamy.
  • 4.Rękoma w lateksowych rękawiczkach bierzemy po kawałku masy i ugniatamy niewielkie kulki. Odkładamy na chwilkę do przestygnięcia i możemy świętować słodki powrót do dzieciństwa.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 500. “Tort biszkoptowy z kremem z mango” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki - nie-biszkopt:

  • 150 g skrobii ziemniaczanej
  • 100 g mąki ryżowej
  • 100 g cukru pudru trzcinowego
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki z ciecierzycy
  • 50 g odtłuszczonego zmielonego siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka sody
  • 150 ml soku jabłkowego
  • 100 g banana
  • 125 ml mleczka kokosowego
  • 100 ml oleju słonecznikowego

Składniki - krem:

  • 400 ml pulpy z mango
  • 400 ml tłuszczu kokosowego
  • 3/4 szklanki błyskawicznego kleiku ryżowego
  • 1/2 szklanki cukru pudru trzcinowego

Składniki - nasączenie:

  • 2 łyżki konfitury imbirowo-cytrynowej (z przepisu 90)
  • Sok z 1 cytryny

Składniki - dekoracja:

  • 1 garść malin
  • 1 garść winogron
  • 2-3 morele
  • 1 figa
  • 2-3 gałązki mięty
  • Kilka kwiatów nasturcji

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł