
Sposób przygotowania:
- 1.Do niedużego garnka przekładamy tłuszcz kokosowy i wlewamy mleczko kokosowe.
- 2.Rozgrzewamy i gdy tłuszcz się rozpuści, a całość dobrze rozgrzeje, wsypujemy do garnka cukier wymieszany z kakao. Cały czas mieszając czekamy aż cukier się rozpuści.
- 3.Zdejmujemy garnek z palnika, wsypujemy do niego płatki owsiane i dokładnie mieszamy.
- 4.Rękoma w lateksowych rękawiczkach bierzemy po kawałku masy i ugniatamy niewielkie kulki. Odkładamy na chwilkę do przestygnięcia i możemy świętować słodki powrót do dzieciństwa.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki - nie-biszkopt:
- 150 g skrobii ziemniaczanej
- 100 g mąki ryżowej
- 100 g cukru pudru trzcinowego
- 50 g mąki kukurydzianej
- 50 g mąki z ciecierzycy
- 50 g odtłuszczonego zmielonego siemienia lnianego
- 1 łyżeczka sody
- 150 ml soku jabłkowego
- 100 g banana
- 125 ml mleczka kokosowego
- 100 ml oleju słonecznikowego
Składniki - krem:
- 400 ml pulpy z mango
- 400 ml tłuszczu kokosowego
- 3/4 szklanki błyskawicznego kleiku ryżowego
- 1/2 szklanki cukru pudru trzcinowego
Składniki - nasączenie:
- 2 łyżki konfitury imbirowo-cytrynowej (z przepisu 90)
- Sok z 1 cytryny
Składniki - dekoracja:
- 1 garść malin
- 1 garść winogron
- 2-3 morele
- 1 figa
- 2-3 gałązki mięty
- Kilka kwiatów nasturcji