Kiszona kapusta nietypowo 🙂
Chyba nikogo w naszym kraju nie trzeba przekonywać do kapusty kiszonej. Jak każdy fermentowany produkt, zawiera mnóstwo probiotycznych bakterii, które wspierają nasz organizm w naszej drodze do zdrowia. Jeśli nie przerabiamy jej na bigos i farsz np. do pierogów lub naleśników, to najczęściej jednak jadamy ją jako bardzo prostą i znaną wszystkim surówkę. Dziś mamy dla Was zupełnie inną i zaskakującą odsłonę. Mamy nadzieję, że nasza orientalna kompozycja smaków przypadnie Wam do gustu. Zwłaszcza, że wystarczy kilka minut i gotowe! Sprawdźcie sami jakie to proste i zdrowe!
Dzielcie się także przepisem w polskiej i angielskiej wersji przygotowanej przez Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube! 
Sprawdź także nasze inne pomysły na surówki.
Jeśli nie masz czasu lub ochoty na gotowanie zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
- 300 g kapusty kiszonej
- 1/2 szklanki owoców granatu
- 2 garści liści kolendry
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 łyżka ojeju z prażonego sezamu
- Kapustę kiszoną drobno siekamy i przekładamy do miski. Wlewamy do niej olej sezamowy oraz syrop z agawy i dokładnie mieszamy, aby smaki się połączyły.
- Rozkrajany granat i wyłuskujemy z niego pestki, a kolendrę siekamy.
- Dorzucamy owoce granatu i kolendrę do kapusty, mieszamy i możemy serwować.
- Ta surówka ma absolutnie zjawiskowy aromat i smak nie przypominający tej tradycyjnej.
- Smacznego i na zdrowie!