
Sposób przygotowania:
- 1.Ziemniaki kroimy w grube płaskie plastry i gotujemy na parze, aby lekko zmiękły ale się nie rozpadały.
- 2.Smarujemy je oliwą truflową i układamy na blasze do pieczenia. Na środek każdego plastra kładziemy po odrobinie pasty z czarnej trufli i przykrywamy je pozostałymi plastrami.
- 3.Na każdym ziemniaku układamy po kawałku wegańskiej mozzarelli i całość posypujemy solą oraz pieprzem.
- 4.Blachę wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 °C i pieczemy przez około 25 minut.
- 5.Podajemy na ciepło, najlepiej z dodatkiem świeżych sałat.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1,5 kg ziemniaków
- 1 opakowanie mozzarelli wegańskiej w plastrach
- 2 łyżki pasty z czarnej trufli
- 2 łyżki oliwy aromatyzowanej białą truflą
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu