
Sposób przygotowania:
- 1.Ziarna słonecznika zalewamy wodą i moczymy przez kilka godzin aby zmiękły.
- 2.Odcedzamy wodę, miksujemy ziarna na jak najbardziej jednolitą masę, dodając w trakcie pulpę z mango i przyprawy.
- 3.Wszystko miksujemy jeszcze raz, przekładamy do miseczek, dekorujemy posiekanymi liśćmi kolendry.
- 4.Taki dip możemy podać z surowymi warzywami pokrojonymi w słupki, warzywami na parze, frytkami z ziemniaków lub batatów, selera, marchewki, a także z chipsami.
- 5.Tak naprawdę opcji jest nieskończona ilość, jak pomysłów na przygotowanie warzyw.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 250 ml pulpy z mango
- 50 g ziaren słonecznika
- 3/4 łyżeczki przyprawy orientalnej lub curry ze szczyptą Przyprawy 5 smaków
- 1/4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 garść liści świeżej kolendry do dekoracji