3-4 porcje
20 minut + czas gotowania bobu
Pożywny bób w pysznym towarzystwie.
Zanim minie sezon na świeży bób, dzielimy się z Wami pomysłem na nową sałatkę, która ostatnio króluje w naszym domu. Przepis na pesto śródziemnomorskie już znacie z poprzedniego tygodnia.
Oczywiście odcinek i przepis mają angielskie tłumaczenie od Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube! 
Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami z naszej kuchni.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .
Składniki:
- 500 g bobu
- 350 g pomidorków koktajlowych
- 1 kolba kukurydzy
- 2-3 łyżki pesto śródziemnomorskiego
- Sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Bób gotujemy na parze i studzimy.
- Z kolby kukurydzy skrawamy ziarna bezpośrednio do miski wraz z przestudzonym bobem.
- Myjemy pomidorki i również dorzucamy je do miski.
- Dodajemy 2-3 łyżki pesto i mieszamy. Jeżeli nasze pesto nie było wystarczająco słone, dodajemy soli, ponieważ wszystkie składniki są delikatnie słodkie.
- Całość jeszcze raz mieszamy i możemy podawać.
- Taka sałatka jest bardzo pożywna i smaczna a oprócz tego jest nowym sposobem na urozmaicenie naszych potraw z bobem.
- Smacznego i na zdrowie!