293. „Sałatka z sosem jogurtowym” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
2 porcje
15 min.
Świeżo i pysznie.
Wakacje to taki moment w życiu, gdy szkoda czasu na długie siedzenie w kuchni. Dlatego właśnie przepisy, które nie są pracochłonne, na przykład sałatki, sprawdzają się najlepiej. Dziś mamy dla Was przepis z użyciem pasty z zatarem, której recepturę poznaliście tydzień temu.
Pamiętajcie, że możecie podzielić się przepisem z anglojęzycznymi przyjaciółmi dzięki tłumaczeniom od Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube!
Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami z naszej kuchni.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .
Składniki:
- 150 ml jogurtu kokosowego lub sojowego
- 2-3 łyżki pasty z zatarem z odcinka 292
- 3-4 różyczki kalafiora
- 1 czerwona papryka
- 1 duży pomidor
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Kalafior dzielimy na małe cząstki, a pomidora i paprykę pozbawioną gniazda nasiennego, kroimy w kostkę. Wszystko dzielimy na pół i rozkładamy do 2 talerzy lub misek.
- Jogurt i pastę z zatarem dokładnie mieszamy razem i nakładamy na wierzch warzyw.
- Taka sałatka jest świetnym posiłkiem na letnie i upalne dni, gdy absolutnie nie mamy ochotę na gotowane i gorące posiłki.
- Smacznego i na zdrowie!