Udostępnij przepis!

281. “Sos majonezowo-ziołowy” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Pachnący ziołami i bardzo uniwersalny.

Na chwilę przed Wielkanocą dzielimy się z Wami przepisem na prosty sos majonezowo-ziołowy, którym można doprawić wiele rzeczy na świątecznym stole.

Przepis i odcinek ma swoją angielską wersję przygotowaną przez  Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sosami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Zioła ucieramy w moździerzu aby wydobyć ich aromat.
  • 2.Mieszamy z majonezem i w razie potrzeby dodajemy do smaku soku z cytryny i musztardy.
  • 3.Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
  • 4.Smaki powinny się odrobinę „przegryżć” co oznacza, że sos jest lepszy po kilku godzinach.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 281. “Sos majonezowo-ziołowy” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 240 ml majonezu wegańskiego (przepis 40 lub 106)
  • 3/4 łyżeczki suszonego oregano
  • 3/4 łyżeczki suszonego cząbru
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
  • Ewentualnie sok z cytryny i musztarda do smaku.

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł