214. “Wegański kogel-mogel” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
4 porcje
20 minut
Smaczny, a bez jajek!
Na sam początek Nowego Roku wraz z najlepszymi życzeniami, w wegańskiej i bezglutenowej kuchni Atelier Smaku, mamy dla Was przepis “Kogel mogel z mango”. Ten bezjajeczny deser naprawdę śmiało może konkurować z oryginałem.
Niezmiennie i tym razem mamy dla Was również angielską wersję odcinka z napisami od Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube!
Sprawdź również nasze inne przepisy na desery.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki:
- 3/4 szklanki aquafaby
- 3/4 szklanki cukru kokosowego
- 1/2 szklanki pulpy z mango
- 1 mango do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Aquafabę miksujemy na sztywną pianę za pomocą końcówki do ubijania piany.
- Cukier kokosowy mielimy w młynku do kawy na puder i dodajemy do aquafaby porcjami, cały czas ubijając, aby cukier całkowicie się rozpuścił.
- Na sam koniec dodajemy pulpę z mango i jeszcze raz ubijamy.
- Gotową masę przekładamy do pucharków, dekorujemy pokrojonym świeżym mango i podajemy od razu.
- Smacznego i na zdrowie!