202. “Witaminowe smoothie” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
ok. 2 porcje
ok. 10 minut
Mix owocowo-warzywny dla zdrowia.
Jesień obfituje w pełne witamin owoce i warzywa. Warto z nich korzystać na co dzień, by zapobiec wszelkiego rodzaju niechcianym infekcjom, którymi ta pora roku również lubi nas poczęstować. Na pierwsze chłody polecamy witaminowe smoothie. Proste, zdrowe i pożywne, no i bardzo smaczne
Jeśli podoba Wam się nasz sposób na radzenie sobie z jesiennymi przeziębieniami, możecie podzielić się nim również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube!
Sprawdź również nasze inne pyszne napoje.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki :
- 2 liście jarmużu
- 2 banany
- 1 kiść winogron
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 2 łyżki nasion konopi
- 2 łyżki pestek dyni
- 1/2 łyżeczki naturalnej witaminy C w proszku lub sok z 2 cytryn
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Pestki dyni i konopie mielimy na proszek i przesypujemy do dzbanka.
- Następnie dorzucamy pokrojone na kawałki banany, liście jarmużu i natkę pietruszki.
- Wszystko zalewamy mlekiem roślinnym i dobrze miksujemy, dodając pod koniec witaminę C lub sok z cytryny.
- Smacznego i na zdrowie!