
Sposób przygotowania:
- 1.Orzechy prażymy w piekarniku przez chwilę, aby stały się aromatyczne, uważając, by ich nie przypalić.
- 2.Bób pozbawiamy z łupin i wrzucamy do salaterki, dodajemy do niego pokrojone zioła i posiekane orzechy.
- 3.Po czym dorzucamy 1/3 ilości porzeczek pozbawionych gałązek. Resztę porzeczek miksujemy z chrzanem i olejem rzepakowym.
- 4.Dodajemy do sałatki, miksujemy i gotowe!
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1/5 kg bobu
- 300 g świeżych ogórków
- 200 g czerwonej porzeczki
- 50 g orzechów włoskich
- 1 garść liści mlecza
- 1 garść liści dwurzędu lub rukoli
- ewentualnie kilka liści podagrycznika
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki tartego chrzanu