Udostępnij przepis!

191. “Sałatka z bobem i dzikimi ziołami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Bób w niecodziennym towarzystwie.

Korzystając z sezonu na bób, zapraszamy dziś na bardzo zdrową i smaczną sałatkę przygotowaną z samych świeżych składników. Nie gotujemy nawet bobu, który na surowo ma bardzo delikatny i interesujący smak.

Możecie polecić ją również anglojęzycznym znajomym, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Orzechy prażymy w piekarniku przez chwilę, aby stały się aromatyczne, uważając, by ich nie przypalić.
  • 2.Bób pozbawiamy z łupin i wrzucamy do salaterki, dodajemy do niego pokrojone zioła i posiekane orzechy.
  • 3.Po czym dorzucamy 1/3 ilości porzeczek pozbawionych gałązek. Resztę porzeczek miksujemy z chrzanem i olejem rzepakowym.
  • 4.Dodajemy do sałatki, miksujemy i gotowe!
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 191. “Sałatka z bobem i dzikimi ziołami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1/5 kg bobu
  • 300 g świeżych ogórków
  • 200 g czerwonej porzeczki
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1 garść liści mlecza
  • 1 garść liści dwurzędu lub rukoli
  • ewentualnie kilka liści podagrycznika
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki tartego chrzanu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł