Udostępnij przepis!

166. “Deser z chia i mango” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Bez dodatku cukru.

Zapraszamy na smaczny i zdrowy deser z chia, bez dodatku cukru. Smak i zdrowie w jednym.

Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 166. Deser z chia i mango   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

166YT 166. Deser z chia i mango   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi deserami z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Z umytej i sparzonej limonki ocieramy skórkę i odkładamy ją na chwilę na bok.
  • 2.Następnie, cytrusy oraz jabłka kroimy w grubą kostkę i przeciskamy przez wyciskarkę wolnoobrotową, by pozyskać z nich sok, którym zalewamy nasiona chia. Mieszamy i odstawiamy na bok, aby wchłonęły one sok, może to potrwać nawet do 2 godzin, należy więc przemieszać je co jakiś czas.
  • 3.Gdy chia wchłonie sok, układamy je w pucharkach warstwami, na przemian z pulpą z mango.
  • 4.Na sam koniec, wierzch deseru oprószamy skórką z limonki.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 166. “Deser z chia i mango” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 4-5 dużych jabłek
  • 2 limonki
  • 1 szklanka pulpy z mango
  • 1/2 szklanki nasion chia

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł