
Sposób przygotowania:
- 1.Z umytej i sparzonej limonki ocieramy skórkę i odkładamy ją na chwilę na bok.
- 2.Następnie, cytrusy oraz jabłka kroimy w grubą kostkę i przeciskamy przez wyciskarkę wolnoobrotową, by pozyskać z nich sok, którym zalewamy nasiona chia. Mieszamy i odstawiamy na bok, aby wchłonęły one sok, może to potrwać nawet do 2 godzin, należy więc przemieszać je co jakiś czas.
- 3.Gdy chia wchłonie sok, układamy je w pucharkach warstwami, na przemian z pulpą z mango.
- 4.Na sam koniec, wierzch deseru oprószamy skórką z limonki.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 4-5 dużych jabłek
- 2 limonki
- 1 szklanka pulpy z mango
- 1/2 szklanki nasion chia