
Sposób przygotowania:
- 1.Wakame kroimy w paski i na kilka minut zalewamy wrzątkiem, by zmiękły i zwiększyły swoją objętość. Boczniaki kroimy w paski, brukiew w kostkę i wrzucamy wszystko do wrzącej się wody.
- 2.Gotujemy, aż brukiew zmięknie, następnie dodajemy pokrojone w plastry i pozbawione pestek chilli, a także curry i pieprz oraz Wakame. Całość gotujemy minutę i dorzucamy pokrojone w małą kostkę tofu i posiekaną kolendrę.
- 3.Na koniec dodajemy miso rozmieszane w odrobinie zupy. Nakładamy do talerzy, posypujemy prażonym czarnym sezamem i skrapiamy olejem sezamowym.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 200 g tofu
- 150 g brukwi
- 100 g boczniaka
- 1/2 papryczki chilli
- 3 łyżki białego miso z ryżem
- Kilka wodorostów Wakame
- 1 garść liści świeżej kolendry
- 1 łyżka podprażonych ziaren czarnego sezamu
- 1/3 łyżeczki curry
- 1/3 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1 łyżka oleju sezamowego do polania
- 1 litr wody