
Sposób przygotowania:
- 1.Mieszamy ze sobą mąkę z dodatkiem soli, tahini i melasy, aż do uzyskania jednolitej tłustej masy.
- 2.Następnie formujemy kulki, które zanurzamy z jednej strony w sezamie. Rozpłaszczamy je delikatnie na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
- 3.Dogniatamy delikatnie widelcem każde ciastko, by odcisnąć w nim ślady na górze.
- 4.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy ok. 10-15 minut.
- 5.Ciastka nadają się do jedzenia już na ciepło.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 1/2 szklanki mąki teff
- 1 szklanka tahini
- 1 szklanka melasy z karobu
- Ok. 1/4 szklanki ziaren sezamu
- 1/4 łyżeczki soli