Udostępnij przepis!

128. “Ciastka sezamowo-karobowe” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku

Nie tylko na Dzień Matki.

Z okazji zbliżającego się Dnia Matki gościmy dziś w Atelier Smaku Martę, Zosię i Karolinę, które upiekły z nami proste, smaczne i zdrowe ciastka.

Dzięki angielskiemu tłumaczeniu przygotowanemu przez Translalab, możecie dzielić się przepisem nawet ze swoimi obcojęzycznymi przyjaciółmi. 😉

 

 Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na ciastka.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Mieszamy ze sobą mąkę z dodatkiem soli, tahini i melasy, aż do uzyskania jednolitej tłustej masy.
  • 2.Następnie formujemy kulki, które zanurzamy z jednej strony w sezamie. Rozpłaszczamy je delikatnie na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
  • 3.Dogniatamy delikatnie widelcem każde ciastko, by odcisnąć w nim ślady na górze.
  • 4.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy ok. 10-15 minut.
  • 5.Ciastka nadają się do jedzenia już na ciepło.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 128. “Ciastka sezamowo-karobowe” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki mąki teff
  • 1 szklanka tahini
  • 1 szklanka melasy z karobu
  • Ok. 1/4 szklanki ziaren sezamu
  • 1/4 łyżeczki soli

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł