126. “Sok z pokrzywy, jabłek i cytryny” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
kilka porcji
ok. 10 minut
Samo zdrowie.
Dziś Atelier Smaku zaprasza na oczyszczający z toksyn, wzmacniający włosy, paznokcie i skórę, pełen witamin, mikroelementów, antyoksydantów i wartości odżywczych sok z pokrzywą.
Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab .
Obejrzyj przepis na Youtube!
Sprawdź również nasze inne pyszne napoje .
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .
Składniki :
- 4 jabłka
- 1 cytryna
- ok. 40 gałązek świeżej pokrzywy, długości ok. 20 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Jabłka i sparzoną cytrynę kroimy w cząstki, pokrzywę płuczemy i miksujemy w wolnoobrotowej wyciskarce do soków.
- Mieszamy i podajemy. Taki sok nadaje się do spożycia, zachowując swoje wartości, do 48 godzin po zrobieniu.
- Najlepiej przechowywać go w lodówce.
- Smacznego i na zdrowie!