
Sposób przygotowania:
- 1.Suche składniki mieszamy ze sobą, następnie dolewamy jogurt i mieszamy ponownie.
- 2.Dolewamy olej, ponownie mieszamy, po czym dorzucamy jagody i delikatnie wgniatamy je w masę.
- 3.Po zamieszaniu wlewamy po 3 łyżki ciasta do silikonowych foremek do pieczenia muffinek.
- 4.Całość wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 50 minut, po czym wyjmujemy z foremek, odstawiamy na chwilę, by odrobinę przestygły.
- 5.Posypujemy brązowym cukrem pudrem i możemy podawać. Smacznego i na zdrowie!
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 350 g mąki jaglanej
- 250 mąki ziemniaczanej
- 200 g brązowego cukru trzcinowego lub ksylitolu
- 50 g zmielonego siemienia lnianego
- 725 ml jogurtu sojowego
- 1 szklanka mrożonych jagód
- 100 ml oleju słonecznikowego
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szczypta soli
- Brązowy cukier puder do posypania