
Sposób przygotowania:
- 1.Bób zalewamy wodą i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu.
- 2.Dodajemy pokrojonego ogórka, sól i pieprz, po czym gotujemy jeszcze 5 minut
- 3.Dolewamy mleczka kokosowego, posiekanego koperku i oliwy.
- 4.Całość zagotowujemy, a następnie miksujemy.
- 5.Po nalaniu do talerzy dekorujemy koperkiem i skrapiamy oliwą.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 500 g bobu
- 300 g ogórków szklarniowych
- 1/4 szklanki mleczka kokosowego
- 500 ml wody
- 3 łyżki dobrej oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu