Udostępnij przepis!

502. “Zupa z bobu i ogórka” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Zupa z bobu

Dziś ponownie zabieramy Was do Zielonego Zakątka, aby pogotować. Jak prawdziwi działkowicze, z dumą prezentujemy swoje plony, z których przygotowujemy dla Was wyśmienitą zupę. Można by powiedzieć, że ten przepis prosty przepis łączy w sobie dwa popularne dania czyli bób z koperkiem i mizerię, jednak jest to zupełnie nowa i zaskakująco pyszna rzecz. Koniecznie sprawdźcie sami i pamiętajcie o angielskim tłumaczeniu, którym możecie dzielić się z obcojęzycznymi przyjaciółmi.

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 502. Zupa z bobu i ogórka   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

502YT 502. Zupa z bobu i ogórka   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Tutaj znajdziecie nasze wszystkie przepisy z bobem.

Sposób przygotowania:

  • 1.Bób zalewamy wodą i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu.
  • 2.Dodajemy pokrojonego ogórka, sól i pieprz, po czym gotujemy jeszcze 5 minut
  • 3.Dolewamy mleczka kokosowego, posiekanego koperku i oliwy.
  • 4.Całość zagotowujemy, a następnie miksujemy.
  • 5.Po nalaniu do talerzy dekorujemy koperkiem i skrapiamy oliwą.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 502. “Zupa z bobu i ogórka” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 500 g bobu
  • 300 g ogórków szklarniowych
  • 1/4 szklanki mleczka kokosowego
  • 500 ml wody
  • 3 łyżki dobrej oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł