
Sposób przygotowania:
- 1.Do niedużego garnka przekładamy tłuszcz kokosowy i wlewamy mleczko kokosowe.
- 2.Rozgrzewamy i gdy tłuszcz się rozpuści, a całość dobrze rozgrzeje, wsypujemy do garnka cukier wymieszany z kakao. Cały czas mieszając czekamy aż cukier się rozpuści.
- 3.Zdejmujemy garnek z palnika, wsypujemy do niego płatki owsiane i dokładnie mieszamy.
- 4.Rękoma w lateksowych rękawiczkach bierzemy po kawałku masy i ugniatamy niewielkie kulki. Odkładamy na chwilkę do przestygnięcia i możemy świętować słodki powrót do dzieciństwa.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
- 1/2 szklanki trzcinowego cukru
- 80 g tłuszczu kokosowego
- 4 łyżki gorzkiego kakao
- 50 ml mleczka kokosowego