
Sposób przygotowania:
- 1.Na patelnię z rozgrzaną oliwą wlewamy pomidory pelati, doprowadzamy do wrzenia i chwilkę gotujemy mieszając.
- 2.Dodajemy do pomidorów pastę nie-makrelową, szczyptę soli i pieprzu, mieszamy i ponownie doprowadzamy do wrzenia.
- 3.Gotowym sosem polewamy ugotowany makaron, posypujemy marynowanym pieprzem i dekorujemy ziołami.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 puszka pokrojonych pomidorów pelati
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki pasty nie-makrelowej (z przepisu 279)
- 1 szczypta mielonego czarnego pieprzu
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu
- Kilka gałązek oregano do dekoracji