
Sposób przygotowania:
- 1.Boczniaki kroimy w paseczki i wrzucamy do rozgrzanej na patelni oliwy. Smażymy, co jakiś czas mieszając.
- 2.W tym czasie kroimy paprykę w kostkę lub krótkie paski.
- 3.Do boczniaka wlewamy połowę sosu sojowego oraz melasę z karobu i cały czas mieszając, czekamy aż się podsmażą.
- 4.Dorzucamy na patelnię paprykę i mieszamy. Groszek cukrowy kroimy na pół i dodajemy do reszty warzyw.
- 5.Wlewamy resztę sosu sojowego i doprawiamy pieprzem. Jeszcze chwilę smażymy cały czas mieszając, aż zawartość patelni dobrze się podgrzeje.
- 6.Podajemy na ugotowanym makaronie sojowym lub ryżu.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 250 g groszku cukrowego
- 250 g boczniaka
- 1 papryka czerwona
- 4 łyżki oliwy
- 1-2 łyżki sosu sojowego
- 1-2 łyżeczki melasy z karobu lub syropu z agawy
- 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- 2 porcje ugotowanego makaronu sojowego lub ryżu