Udost臋pnij przepis!

337. “Sposoby na wzmocnienie odporno艣ci” – 馃挭馃馃嵈wega艅skie i bez glutenu | Atelier Smaku

Si艂a i zdrowie z ro艣lin.

Dzi艣 przedstawimy Wam nasze sposoby na podniesienie odporno艣ci, kt贸re mo偶ecie wykona膰 w prosty spos贸b, nie potrzebuj膮c wielu sk艂adnik贸w. W tym okresie, gdy pogoda jest bardzo kapry艣na, a s艂o艅ce przeplata si臋 z deszczem, 艂atwo o przezi臋bienie. Warto zadba膰 o to, by wzmocni膰 organizm. Oczywi艣cie wszystko z naturalnych sk艂adnik贸w 馃檪 Ale zacznijmy od tego, 偶e: Dzi艣 mamy podw贸jne 艣wi臋to! W艂a艣nie na liczniku pojawi艂o si臋 20 tysi臋cy subskrypcji kana艂u  Atelier Smaku . Przy tej okazji chcieli艣my Wam bardzo podzi臋kowa膰 za wszelkie inspiracje i ka偶d膮 motywacj臋, kt贸ra pobudza nasz膮 kreatywno艣膰! Jeste艣cie naprawd臋 kochani! Po drugie dzisiejszy odcinek powsta艂 specjalnie z okazji 14 Og贸lnopolskiego Tygodnia Wege. 艢led藕cie wszystkie wydarzenia. Naprawd臋 warto! Gdy dowiedzieli艣my si臋 ostatnio, 偶e immunolodzy z PAN zach臋caj膮 do ograniczenia spo偶ycia mi臋sa oraz nabia艂u, postanowili艣my podzieli膰 si臋 z Wami kilkoma radami i sprawdzonymi przepisami na wega艅ski 鈥瀗abia艂鈥. Oczywi艣cie jak to w naszej kuchni, zawsze bez glutenu 馃檪 Poka偶emy Wam jak w 艂atwy spos贸b przygotowa膰 nap贸j, kt贸ry smakuje jak ma艣lanka lub ajran, a dodatkowo zaserwujemy 2 dipy z dodatkiem naturalnych probiotyk贸w czyli kiszonek.

Wszystko to jak zawsze r贸wnie偶 w angielskiej wersji od Translalab.

 

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy Ci臋 r贸wnie偶 do skorzystania z innych porad Atelier Smaku.

Kiedy nie masz czasu gotowa膰, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Spos贸b przygotowania:

  • 1.1) Nap贸j typu ma艣lanka lub ajran
  • 2.Do s艂oika z wod膮 po og贸rkach kiszonych dodajemy wega艅skie jogurty. Zakr臋camy nakr臋tk臋, mieszamy potrz膮saj膮c s艂oikiem i gotowe! Taki nap贸j sam w sobie jest pe艂nym naturalnych probiotyk贸w idealnym orze藕wieniem lub baz膮 do przygotowania rozmaitych koktajli.
  • 3.2) Dip z og贸rkami kiszonymi
  • 4.Og贸rki kroimy na kawa艂ki. Tofu miksujemy a偶 do uzyskania kremowej konsystencji. Dolewamy do niego mleczko kokosowe, s贸l, pieprz i olej. Miksujemy jeszcze raz. Nast臋pnie dorzucamy naturalne probiotyki czyli og贸rki. Ponownie miksujemy i w ten spos贸b uzyskujemy idealny dip do surowych warzyw pokrojonych w s艂upki, a tak偶e plack贸w.
  • 5.3) Dip z kapust膮 kiszon膮
  • 6.Kapust臋 siekamy. Tofu miksujemy a偶 do uzyskania kremowej konsystencji. Dolewamy do niego mleczko kokosowe, s贸l, pieprz i olej. Miksujemy jeszcze raz. Nast臋pnie dorzucamy kapust臋 wraz z kilkoma 艂y偶kami soku. Ponownie miksujemy i w ten spos贸b uzyskujemy pe艂en probiotyk贸w super dip, kt贸ry 艣wietnie pasuje do surowych warzyw grillowanych lub gotowanych na parze warzyw oraz plack贸w.

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocen臋

Jakby艣 oceni艂/a 337. “Sposoby na wzmocnienie odporno艣ci” – 馃挭馃馃嵈wega艅skie i bez glutenu | Atelier Smaku?
Click to rate

1) Nap贸j typu ma艣lanka lub ajran

  • 500 ml wody z og贸rk贸w kiszonych
  • 2 ma艂e jogurty kokosowe lub sojowe bez cukru

2) Dip z og贸rkami kiszonymi

  • 100 g tofu naturalnego
  • 2 og贸rki kiszone
  • 50 ml mleczka kokosowego
  • 1 艂y偶ka utartego chrzanu
  • 1/3 艂y偶eczki zmielonego czarnego pieprzu
  • S贸l do smaku
  • 1 艂y偶ka oleju z ostropestu lub innego oleju t艂oczonego na zimno

3) Dip z kapust膮 kiszon膮

  • 100 g tofu naturalnego
  • 1 gar艣膰 kapusty kiszonej
  • Kilka 艂y偶ek soku z kapusty kiszonej
  • 50 ml mleczka kokosowego
  • 1/3 艂y偶eczki zmielonego czarnego pieprzu
  • 1/4 艂y偶eczki kurkumy
  • S贸l do smaku
  • 1 艂y偶ka oleju lnianego lub innego oleju t艂oczonego na zimno

Dost臋pne formy dostawy:

  • Odbi贸r osobisty: 0,00 z艂
  • Przesy艂ka kurierska:
    • DPD - 18,92 z艂
    • InPost kurier - 16,94 z艂
    • POCZTEX24 - 17,42 z艂