Szybkie i smaczne pieczywo.
Jak szybko przygotować w domu prosty i smaczny bezglutenowy chleb na drożdżach we własnej kuchni? Co zrobić, gdy nie chcemy korzystać z gotowych mieszanek i nie używać zbędnych dodatków? Na co uważać, w których momentach być czujnym i co dodać, by efekt oczarował domowników? Sprawdzony przepis na dobry bezglutenowy chleb na drożdżach to prawdziwy skarb. Zwłaszcza w czasach, gdy prawie w każdym domu mamy zapasy drożdży. Dziś dzielimy się z Wami kilkoma sprawdzonymi recepturami z naszej pracowni kulinarnej. Zobaczcie także w czym kryją się szczegóły, które sprawią, że nasz chleb na drożdżach przygotowany z jednorodnych gatunków mąki, nie z mieszanek, bez zbędnych dodatków i ulepszaczy na pewno dobrze Wam się upiecze. Obejrzyjcie dokładnie ten odcinek i skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów na nasze chleby, a na pewno dobrze spożytkujecie zapas drożdży, w które się zaopatrzyliście na „ciężkie czasy” 🙂
Dzięki Translalab możecie podzielić się przepisem z anglojęzycznymi znajomymi.
Obejrzyj przepis na Youtube! 
Zapraszamy Cię również do skorzystania z innych porad Atelier Smaku
oraz do zapoznania się z naszymi przepisami na pieczywo.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .