Udost臋pnij przepis!

331. “Sur贸wka z selera z orzechami” 馃尡馃嵈馃尡bezglutenowa kuchnia wega艅ska | Atelier Smaku

Popularna sur贸wka inaczej.

Dzi艣 przedstawiamy Wam nasz膮 wersj臋 tradycyjnej sur贸wki z selera z orzechami i rodzynkami. Podstawowa r贸偶nica pomi臋dzy tym, co jada si臋 w wi臋kszo艣ci dom贸w, a nasz膮 wega艅sk膮 wersj膮 polega na braku 艣mietany. Zast臋puje j膮 jednak godnie po艂膮czenie jogurtu kokosowego lub sojowego z dodatkiem kokosowego mleczka. Tak naprawd臋 w smaku trudno odr贸偶ni膰 obie opcje.

Przepis oraz odcinek maj膮 oczywi艣cie angielskie t艂umaczenie przygotowane przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania si臋 z innymi sur贸wkami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotowa膰, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Spos贸b przygotowania:

  • 1.Obrany korze艅 selera ucieramy na tarce. Wrzucamy do salaterki, dodajemy soli i cukru.
  • 2.W osobnej miseczce mieszamy jogurt z mleczkiem kokosowym uzyskuj膮c w ten spos贸b wega艅ski odpowiednik 艣mietany. W razie potrzeby mo偶emy doda膰 troch臋 soku z cytryny. Wszystko oczywi艣cie zale偶y od naszych preferencji smakowych.
  • 3.Rodzynki zalewamy wrz膮tkiem, by zmi臋k艂y.
  • 4.Orzechy w艂oskie siekamy i pra偶ymy na suchej patelni, by wydoby膰 z nich aromat.
  • 5.艁膮czymy seler z nasz膮 鈥炁沵ietan膮鈥, dorzucamy podpra偶one orzechy oraz ods膮czone rodzynki.
  • 6.Mieszamy i gotowe!
  • 7.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocen臋

Jakby艣 oceni艂/a 331. “Sur贸wka z selera z orzechami” 馃尡馃嵈馃尡bezglutenowa kuchnia wega艅ska | Atelier Smaku?
Click to rate

Sk艂adniki:

  • 500 g selera
  • 50 g orzech贸w w艂oskich
  • 50 g rodzynek
  • 100 ml jogurtu kokosowego lub sojowego
  • 4 艂y偶ki mleczka kokosowego
  • 3 艂y偶ki cukru trzcinowego zmielonego na puder
  • 1/2 艂y偶eczki soli
  • Ewentualnie sok z cytryny do zakwaszenia

Dost臋pne formy dostawy:

  • Odbi贸r osobisty: 0,00 z艂
  • Przesy艂ka kurierska:
    • DPD - 18,92 z艂
    • InPost kurier - 16,94 z艂
    • POCZTEX24 - 17,42 z艂