259. „Sos pomidorowy do burgerów” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
około 1/2 litrai
10 minut + czas przygotowania majonezu kokosowo-ziemniaczanego
Dodatek na różne okazje.
Dziś dzielimy się prostym przepisem na przepyszny sos pomidorowy.
W Bistro & Delikatesach ATELIER SMAKU znajdziecie go w Blinburgerze, a w domu możecie dodać go do własnych burgerów i nie tylko.
Przepis ma także angielskie napisy od Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube!
Zapraszamy do zapoznania się z innymi sosami z naszej kuchni.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki:
- 250 ml wegańskiego majonezu np. kokosowo-ziemniaczanego ( odc. 106)
- 220 ml koncentratu pomidorowego
- 150 ml musztardy
- 1 1/2 łyżki ziołowego pieprzu
- 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu
- 3/4 łyżeczki słodkiej papryki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i przekładamy do słoiczków.
- Musimy pamiętać że taki sos nie jest w żaden sposób konserwowany więc mamy około miesiąc na jego spożycie.
- Oczywiście w tym czasie przechowujemy go w lodówce.
- Smacznego i na zdrowie!