227. „Cytrynowy vinegret” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
150 ml
ok 10 minut
Tylko dwa składniki.
Dziś dzielimy się przepisem na aromatyczny, smaczny i bardzo szybki w wykonaniu sos vinegret, który doprawi nam każdą sałatkę i sprawi, że stanie się naprawdę wyjątkowa.
Ps. Angielskie napisy do odcinka przygotowało dla nas Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube!
Zapraszamy do zapoznania się z innymi sosami z naszej kuchni.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki:
- 1 cytryna
- 100 ml tłoczonego na zimno oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
- 1 szczypta soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Obraną cytrynę kroimy w grubą kostkę i miksujemy wraz solą i olejem aż uzyskamy idealnie gładki sos.
- Podajemy z surowymi warzywami pokrojonymi w kostkę lub porwaną sałatą.
- Smacznego i na zdrowie!