Udostępnij przepis!

164. “Grissini z oliwkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 Do przegryzienia na każdą okazję.

Bezglutenowe grissini z oliwkami to idealna przekąska nie tylko na karnawał, sprawdźcie sami, jak łatwo je przygotować.

Dzięki napisom od Translalab przepis ma również angielską wersję.

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 164. Grissini z oliwkami   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

164YT 164. Grissini z oliwkami   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na pieczywo.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Suche składniki łączymy ze sobą, dolewamy oliwę, rozcieramy w palcach, natłuszczając mąkę.
  • 2.Następnie, do natłuszczonej mąki, wlewamy zmiksowane wraz z zalewą oliwki i wyrabiamy ciasto.
  • 3.Całość odstawiamy na 10-15 minut, aby siemię lniane wchłonęło wilgoć.
  • 4.Dłonie oraz stolnicę silikonową smarujemy oliwą. Na stolnicy formujemy z ciasta cienkie wałeczki, układamy je na blasze przykrytej papierem do pieczenia.
  • 5.Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180°C i pieczemy ok. 40 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 164. “Grissini z oliwkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 szklanka zielonych oliwek
  • 150 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki gryczanej
  • 100 g mąki z ciecierzycy
  • 125 ml zalewy z oliwek
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 czubata łyżka mielonego siemienia lnianego
  • 1/2 łyżeczki sody

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł