
Sposób przygotowania:
- 1.Suche składniki łączymy ze sobą, dolewamy oliwę, rozcieramy w palcach, natłuszczając mąkę.
- 2.Następnie, do natłuszczonej mąki, wlewamy zmiksowane wraz z zalewą oliwki i wyrabiamy ciasto.
- 3.Całość odstawiamy na 10-15 minut, aby siemię lniane wchłonęło wilgoć.
- 4.Dłonie oraz stolnicę silikonową smarujemy oliwą. Na stolnicy formujemy z ciasta cienkie wałeczki, układamy je na blasze przykrytej papierem do pieczenia.
- 5.Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180°C i pieczemy ok. 40 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 szklanka zielonych oliwek
- 150 g mąki ryżowej
- 100 g mąki gryczanej
- 100 g mąki z ciecierzycy
- 125 ml zalewy z oliwek
- 100 ml oliwy z oliwek
- 1 czubata łyżka mielonego siemienia lnianego
- 1/2 łyżeczki sody