Udostępnij przepis!

164. “Grissini z oliwkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 Do przegryzienia na każdą okazję.

Bezglutenowe grissini z oliwkami to idealna przekąska nie tylko na karnawał, sprawdźcie sami, jak łatwo je przygotować.

Dzięki napisom od Translalab przepis ma również angielską wersję.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na pieczywo.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Suche składniki łączymy ze sobą, dolewamy oliwę, rozcieramy w palcach, natłuszczając mąkę.
  • 2.Następnie, do natłuszczonej mąki, wlewamy zmiksowane wraz z zalewą oliwki i wyrabiamy ciasto.
  • 3.Całość odstawiamy na 10-15 minut, aby siemię lniane wchłonęło wilgoć.
  • 4.Dłonie oraz stolnicę silikonową smarujemy oliwą. Na stolnicy formujemy z ciasta cienkie wałeczki, układamy je na blasze przykrytej papierem do pieczenia.
  • 5.Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180°C i pieczemy ok. 40 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 164. “Grissini z oliwkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 szklanka zielonych oliwek
  • 150 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki gryczanej
  • 100 g mąki z ciecierzycy
  • 125 ml zalewy z oliwek
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 czubata łyżka mielonego siemienia lnianego
  • 1/2 łyżeczki sody

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł