2 porcje
20 minut
Rozgrzewająco, słodko i bez cukru.
Z okazji nadchodzących Walentynek Atelier Smaku zaprasza na gorącą czekoladę z dodatkiem karobu i owoców morwy białej. Do tego rozgrzewający cynamon i można świętować! Smacznie, zdrowo, bez glutenu, wegańsko, dla dwojga.
Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab .
Obejrzyj przepis na Youtube! 
Sprawdź również nasze inne pyszne napoje.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki :
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki suchego karobu
- 100 g suszonych owoców morwy białej
- 400 ml mleka sojowego
- 200 ml mleczka kokosowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka błonnika z babki płesznik
- Ewentualnie melasa z karobu do polania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Owoce morwy gotujemy na małym ogniu w mleku sojowym z karobem i kakao przez ok. 5 minut, aby trochę zmiękły.
- Następnie dodajemy cynamon, mleko kokosowe i zagotowujemy.
- Całość miksujemy przy użyciu blendera i dodajemy błonnik z babki płesznik, jeszcze raz miksujemy i przelewamy do pucharków.
- Możemy udekorować owocami morwy i polać melasą z karobu.
- Smacznego i na zdrowie!