
Sposób przygotowania:
- 1.Pomarańcze i grapefruity myjemy, a następnie obieramy ze skórki i kroimy.
- 2.Obrane i pokrojone owoce wrzucamy do wyciskarki do owoców.
- 3.Brokuł kroimy na drobniejsze cząstki, a natkę pietruszki w poprzek włókiem, warzywa również przeciskamy przez wyciskarkę do owoców. Imbir kroimy w poprzek włókien i wrzucamy do wyciskarki.
- 4.Do gotowego soku dodajemy cynamon i olej z pestek dyni.
- 5.Mieszamy i nalewamy do wysokich szklanek.
- 6.Jeżeli sok jest wyciśnięty w wolnoobrotowej wyciskarce, wolniej się utlenia, jeżeli nie wypijemy go od razu, to możemy go trzymać do 2 dni w lodówce.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki :
- 4 pomarańcze
- 2 grapefruity
- 1 mały brokuł
- 1 pęczek natki pietruszki
- 50 g świeżego imbiru
- 1 szczypta cynamonu
- 1/2 łyżeczki oleju z pestek dyni