
Sposób przygotowania:
- 1.Wrap:
- 2.Zawartość saszetki wysypujemy na suchą i chłodną patelnię, najlepiej o średnicy 20 cm z nieprzywierającą powłoką. Delikatnie rozprowadzamy granulki tapioki tak aby pokryły równomiernie dno patelni. Stawiamy na palnik nastawiony na średnią moc grzania.
- 3.Czekamy aż granulki tapioki połączą się ze sobą i stworzą wrapa. Podczas smażenia staramy się wyrównać brzegi wrapa tak, aby wszystkie granulki połączyły się ze sobą, a brzeg był ładny. Takie beztłuszczowe smażenie na pierwszej stronie trwa ok 1 - 2 minuty.
- 4.My dodatkowo przykrywamy patelnię pokrywką, co nie jest konieczne ale niektórym może ułatwić sprawę. Przewracamy wrapa na drugą stronę.
- 5.Nadzienie bananowo-czekoladowe:
- 6.Wszystkie składniki nadzienia oprócz borówek miksujemy razem. Połową tak powstałego nadzienia smarujemy wrapa, posypujemy borówkami, zawijamy lub składamy na pół.
- 7.Przekładamy na talerz.
- 8.Polewamy mleczkiem kokosowym zmieszanym z cynamonem i mleczkiem skondensowanym.
- 9.Możemy posypać po wierzchu borówkami i te same czynności powtarzamy przy drugim wrapie.
- 10.Nadzienie z dyni i mango:
- 11.Ugotowaną na parze lub pieczoną dynię rozgniatamy widelcem.
- 12.Dodajemy do niej składników nadzienia oprócz winogron i mieszamy. Połową tak powstałego nadzienia smarujemy wrapa, posypujemy winogronami, zawijamy lub składamy na pół.
- 13.Przekładamy na talerz.
- 14.Polewamy pulpą z mango.
- 15.Możemy posypać po wierzchu winogronami i te same czynności powtarzamy przy drugim wrapie.
- 16.Nadzienie z batata i marakui:
- 17.Ugotowanego na parze lub pieczonego batata pozbawiamy skórki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego resztę składników nadzienia oprócz malin i mieszamy. Połową tak powstałego nadzienia smarujemy wrapa, posypujemy malinami, zawijamy lub składamy na pół.
- 18.Przekładamy na talerz.
- 19.Polewamy pulpą z marakui.
- 20.Możemy posypać po wierzchu malinami i te same czynności powtarzamy przy drugim wrapie.
- 21.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki - Wrap:
- 6 saszetek tapioki nawodnionej Koala
Składniki - Nadzienie bananowo-czekoladowe:
- 150 g banana
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki skondensowanego mleczka kokosowego Koala
- 1 łyżka mleczka kokosowego Koala
- 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 3/4 szklanki borówki amerykańskiej
- Składniki - polewa:
- 4 łyżki mleczka kokosowego Koala
- 4 łyżki skondensowanego mleczka kokosowego Koala
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Składniki - Nadzienie z dyni i mango:
- 150 g dyni hokkaido
- 2 łyżki mleczka kokosowego Koala
- 2 łyżki skondensowanego mleczka kokosowego Koala
- 2 łyżki pulpy z mango Koala
- 1/2 łyżeczki zmielonych goździków
- 1/2 łyżeczki zmielonego zielonego kardamonu
- 3/4 szklanki drobnych winogron
- Pulpa z mango Koala do polania
Składniki - Nadzienie z batata i marakui:
- 150 g batata
- 1 łyżka mleczka kokosowego Koala
- 1 łyżka skondensowanego mleczka kokosowego Koala
- 3 łyżki pulpy z marakui Koala
- 3/4 szklanki malin
- Pulpa z marakui Koala do polania