Udostępnij przepis!

362. “Surówka z brukwi z mango” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Pyszny dodatek do obiadu.

Dziś do naszej kuchni znów powróciła brukiew. Mamy już za sobą przepis na zupę krem, a za tydzień wyśmienite placki. Tym razem przygotujemy bardzo prostą i smaczną sałatkę z dodatkiem pulpy z mango, orzechów włoskich i ziaren słonecznika. Gdyby nie udało się Wam dostać brukwi, możecie wymienić ją na korzeń selera. Jednak naprawdę warto ją zdobyć, zwłaszcza, że biorąc pod uwagę jej wielkość, z 1 większej sztuki dacie radę przygotować nasze 3 przepisy.

Angielskie tłumaczenie odcinka i przepisu przygotowało dla nas jak zawsze Translalab. 

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również przepis na  surówkę z selera z orzechami .

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Brukiew obieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do miski.
  • 2.Rodzynki zalewamy wrzątkiem na kilka minut i w tym czasie siekamy orzechy.
  • 3.Przecedzamy rodzynki i dorzucamy je wraz z orzechami i słonecznikiem do brukwi.
  • 4.Dodajemy pieprz oraz sól i mieszamy.
  • 5.Wlewamy do miski jogurt, pulpę z mango oraz sok z cytryny i całość jeszcze raz mieszamy.
  • 6.Podajemy jako dodatek do dań obiadowych lub samodzielnie na drugie śniadanie.
  • 7.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 362. “Surówka z brukwi z mango” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 250 g brukwi
  • 150 ml jogurtu kokosowego
  • 100 ml pulpy z mango
  • 1 garść rodzynek
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść pestek słonecznika
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł