
Sposób przygotowania:
- 1.Brukiew obieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do miski.
- 2.Rodzynki zalewamy wrzątkiem na kilka minut i w tym czasie siekamy orzechy.
- 3.Przecedzamy rodzynki i dorzucamy je wraz z orzechami i słonecznikiem do brukwi.
- 4.Dodajemy pieprz oraz sól i mieszamy.
- 5.Wlewamy do miski jogurt, pulpę z mango oraz sok z cytryny i całość jeszcze raz mieszamy.
- 6.Podajemy jako dodatek do dań obiadowych lub samodzielnie na drugie śniadanie.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 250 g brukwi
- 150 ml jogurtu kokosowego
- 100 ml pulpy z mango
- 1 garść rodzynek
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 garść pestek słonecznika
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu