Udostępnij przepis!

213. “Karobowy grzaniec” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Zdrowo i rozgrzewająco.

Dziś na chwilę przed Sylwestrem mamy dla Was przepis na bezalkoholowy grzaniec z karobem w roli głównej. To taki nasz pomysł na noworoczny toast lub rozgrzanie się przy składaniu sobie życzeń z sąsiadami na dworze.

Jak zawsze, w odcinku znajdziecie również angielskie napisy przygotowanie przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 213. Karobowy grzaniec   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

karobowy grzaniec odc 213 213. Karobowy grzaniec   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Sprawdź  również przepis na przepyszną, rozgrzewającą imbirówkę.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Wodę wlewamy do garnka i zagotowujemy z pokruszonym karobem i goździkami, gotujemy na małym ogniu 10 minut, pod koniec dodając kilka plastrów pomarańczy.
  • 2.Garnek zdejmujemy z palnika, a jego zawartość przecedzamy przez sitko do szklanek.
  • 3.Możemy udekorować szklanki świeżymi plastrami pomarańczy i w razie potrzeby dosłodzić na przykład melasą z karobu.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 213. “Karobowy grzaniec” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 3 łyżki kruszonych strąków karobu
  • Kilka plastrów pomarańczy
  • Kilka goździków
  • 0,5 litra wody

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł