
Sposó przygotowania:
- 1.Suche składniki mieszamy w misce, następnie dodajemy olej i rozcieramy w rękach, aby wiórki i mąka się natłuściły. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i zagniatamy ciasto.
- 2.Formujemy kulki, które lekko rozpłaszczamy w rękach i układamy na pergaminie, zostawiając pomiędzy placuszkami miejsce, ponieważ mają one tendencję do rozpływania się.
- 3.Wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy 25 minut. Zdejmujemy z blachy po przestudzeniu, gdyż inaczej mogą się połamać.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 250 g wiórków kokosowych
- 250 g brązowego cukru pudru
- 150 g mąki ryżowej
- 40 g mielonego siemienia lnianego
- 125 ml mleczka kokosowego
- 125 ml oleju słonecznikowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 szczypta soli