Udostępnij przepis!

98. “Kokosanki” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku

Kokosowa słodycz.

Chyba większość z nas od dzieciństwa przepadała za kokosankami. Dziś dzielimy się przepisem na ich bezglutenową i wegańską wersję. Wyjątkowo prosta i szybka w wykonaniu. Idealna na drugie śniadanie do szkoły i do pracy. Polecamy!

Dzięki angielskiemu tłumaczeniu przygotowanemu przez Translalab, możecie dzielić się przepisem nawet ze swoimi obcojęzycznymi przyjaciółmi. 😉

 

 Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na ciastka.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposó przygotowania:

  • 1.Suche składniki mieszamy w misce, następnie dodajemy olej i rozcieramy w rękach, aby wiórki i mąka się natłuściły. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i zagniatamy ciasto.
  • 2.Formujemy kulki, które lekko rozpłaszczamy w rękach i układamy na pergaminie, zostawiając pomiędzy placuszkami miejsce, ponieważ mają one tendencję do rozpływania się.
  • 3.Wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy 25 minut. Zdejmujemy z blachy po przestudzeniu, gdyż inaczej mogą się połamać.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 98. “Kokosanki” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 250 g wiórków kokosowych
  • 250 g brązowego cukru pudru
  • 150 g mąki ryżowej
  • 40 g mielonego siemienia lnianego
  • 125 ml mleczka kokosowego
  • 125 ml oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szczypta soli

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł