
Sposób przygotowania:
- 1.Tofu miksujemy na gładką masę, dodajemy mleczko kokosowe, cukier, sok z cytryny, aromat waniliowy oraz otarte skórki ze sparzonych cytrusów.
- 2.Dokładnie miksujemy, następnie dodajemy skrobię oraz sodę i powtarzamy czynność miksowania.
- 3.Do zmiksowanej masy dorzucamy bakalie i dokładnie mieszamy.
- 4.Gotową masę przekładamy do silikonowej formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C i pieczemy przez około 40-50 minut, aż skórka będzie pięknie brązowa.
- 5.My nie lubimy spodów w sernikach, ale jeśli ktoś lubi, można jako podkład użyć pokruszonych bezglutenowych herbatników lub bezglutenowych płatków owsianych.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 600 g tofu
- 1 szklanka brązowego cukru
- 150 ml mleczka kokosowego
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 1 garść rodzynek
- 1 łyżeczka sody
- 1 garść suszonych moreli
- Sok z 1–2 cytryn
- Skórka otarta z 1 cytryn
- Skórka otarta z 1 pomarańczy
- Aromat waniliowy do smaku