
Sposób przygotowania:
- 1.Wszystkie kostki tofu rozdrabniamy w rękach na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski i łączymy z cukrem pudrem, mleczkiem kokosowym, sokiem z cytryny oraz skórkami z pomarańczy i cytryny, po czym dokładnie miksujemy na gładką masę.
- 2.Pod koniec dodajemy pokrojone w małe kawałki brzoskwinie i mieszamy tak, aby się nie rozpadły.
- 3.Do rondelka wlewamy około 100 ml soku z brzoskwiń i zagotowujemy
- 4.Do reszty soku dodajemy agar i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do rondelka, gotujemy mieszając przez 3 minuty i przelewamy do zmiksowanej masy z tofu. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i szybko przelewamy do silikonowej formy.
- 5.Następnie umieszczamy ją w lodówce do czasu, aż masa stężeje. Po schłodzeniu, formę odwracamy do góry dnem nad płaską paterą, żeby wyjąć sernik.
- 6.Możemy go podawać z dodatkiem świeżych owoców, polany rozpuszczoną czekoladą lub syropem klonowym.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 600 g tofu
- 1 puszka brzoskwiń
- 300 ml soku z puszki brzoskwiń
- 1 szklanka brązowego cukru pudru
- 200 ml mleczka kokosowego
- Skórka z 2 pomarańczy
- Skórka z jednej cytryny
- Sok z 4 cytryn
- Około 5 łyżeczek agaru