Udostępnij przepis!

96. “Sernik na zimno z brzoskwiniami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Na zimno, na każdą okazję.

Dziś w Atelier Smaku powracamy do słodyczy. Tym razem, niezależnie od tego, że upały mamy już za sobą serwujemy sernik na zimno. Na takie ciasto pora jest zawsze.

Możecie się także podzielić angielskim przepisem przetłumaczonym przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 96. Sernik na zimno z brzoskwiniami   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

96YT 96. Sernik na zimno z brzoskwiniami   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Polecamy Wam także inne przepisy na nasze przepyszne, bezglutenowe i wegańskie ciasta i desery.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Wszystkie kostki tofu rozdrabniamy w rękach na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski i łączymy z cukrem pudrem, mleczkiem kokosowym, sokiem z cytryny oraz skórkami z pomarańczy i cytryny, po czym dokładnie miksujemy na gładką masę.
  • 2.Pod koniec dodajemy pokrojone w małe kawałki brzoskwinie i mieszamy tak, aby się nie rozpadły.
  • 3.Do rondelka wlewamy około 100 ml soku z brzoskwiń i zagotowujemy
  • 4.Do reszty soku dodajemy agar i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do rondelka, gotujemy mieszając przez 3 minuty i przelewamy do zmiksowanej masy z tofu. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i szybko przelewamy do silikonowej formy.
  • 5.Następnie umieszczamy ją w lodówce do czasu, aż masa stężeje. Po schłodzeniu, formę odwracamy do góry dnem nad płaską paterą, żeby wyjąć sernik.
  • 6.Możemy go podawać z dodatkiem świeżych owoców, polany rozpuszczoną czekoladą lub syropem klonowym.
  • 7.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 96. “Sernik na zimno z brzoskwiniami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 600 g tofu
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 300 ml soku z puszki brzoskwiń
  • 1 szklanka brązowego cukru pudru
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • Skórka z 2 pomarańczy
  • Skórka z jednej cytryny
  • Sok z 4 cytryn
  • Około 5 łyżeczek agaru

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł