
Sposób przygotowania:
- 1.Porwane liście jarmużu wrzucamy do blendera kielichowego, kroimy łodyżki i je również dodajemy do liści.
- 2.Do kielicha dodajemy także wcześniej sparzone i pokrojone w kawałki banany.
- 3.Następnie, za pomocą obieraczki do warzyw, obieramy cienko ze skórki pomarańcze.
- 4.Obraną skórkę po skarmelizowaniu użyjemy np. do jakiegoś ciasta, a resztę wraz z gorzkawą białą częścią skórki kroimy w małe kawałki, wrzucamy do blendera.
- 5.To samo robimy z limonką, pozbawiamy ją skórki, kroimy w kostkę, dorzucamy do blendera i miksujemy.
- 6.Na koniec dolewamy mleko sojowe i wszystko miksujemy na gładką masę.
- 7.Następnie dosładzamy melasą z karobu, dodajemy także tahinę i lód.
- 8.Ostatnie miksowanie i gotowe. Smacznego, na zdrowie i na trening!
- 9.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki :
- 1 szklanka mleka sojowego
- 1/2 szklanki lodu
- 3 łyżki melasy z karobu
- 4 łyżki tahini
- 2 pomarańcze
- 1 limonka
- 2 banany
- 3 liście jarmużu