
Sposób przygotowania:
- 1.Pomidory kroimy na kawałki, nie trzeba ich obierać ze skórki, i wrzucamy je do gotującej się wody.
- 2.Gdy zmiękną dodajemy przyprawy oraz mleczko kokosowe.
- 3.Po zagotowaniu całość dokładnie blendujemy.
- 4.Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę.
- 5.Zupę nalewamy na talerze, dodajemy plaster mozzarelli i skrapiamy oliwą.
- 6.Smacznego i na zdrowie.
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składnik:
- 1 kg dojrzałych pomidorów
- 1 szklanka wody
- 100 ml mleczka kokosowego
- 2 plastry wegańskiej mozzarelli
- 1 łyżka sosu sojowego tamari
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1/4 łyżeczki curry
- 1 garść liści kolendry
- 1 szczypta cynamonu
- Oliwa do smaku