Udostępnij przepis!

86. “Zupa krem z pomidorów z kolendrą i mozzarellą” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Śródziemnomorska z orientalną nuta.

Dziś pomidorów i wegańskiej mozzarelli ciąg dalszy. Tym razem zapraszamy na zupę, nie do końca po włosku, gdyż z dodatkiem curry. To taka wegańska i bezglutenowa kuchnia fusion.

Jeżeli chcecie, możecie podzielić się tym przepisem również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również nasze inne pyszne zupy.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Pomidory kroimy na kawałki, nie trzeba ich obierać ze skórki, i wrzucamy je do gotującej się wody.
  • 2.Gdy zmiękną dodajemy przyprawy oraz mleczko kokosowe.
  • 3.Po zagotowaniu całość dokładnie blendujemy.
  • 4.Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę.
  • 5.Zupę nalewamy na talerze, dodajemy plaster mozzarelli i skrapiamy oliwą.
  • 6.Smacznego i na zdrowie.

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 86. “Zupa krem z pomidorów z kolendrą i mozzarellą” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składnik:

  • 1 kg dojrzałych pomidorów
  • 1 szklanka wody
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 2 plastry wegańskiej mozzarelli
  • 1 łyżka sosu sojowego tamari
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki curry
  • 1 garść liści kolendry
  • 1 szczypta cynamonu
  • Oliwa do smaku

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł