Udostępnij przepis!

84. “Lody truskawkowo-bananowo-kokosowe” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Dziecinnie proste i smaczne.

Owoce są pyszne pod każdą postacią. Mrożąc w czerwcu truskawki, myśleliśmy o sierpniowych upałach, które właśnie nadeszły. Gdy dorzucimy jeszcze pełnego wartości odywczych banana mamy smaczne, kremowe i pożywne lody.

Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi deserami z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Zamrożone owoce oraz mleczko kokosowe wrzucamy do miksera, dodajemy ksylitol i miksujemy wszystko na gładką masę.
  • 2.Pod koniec miksowania dodajemy 2 łyżki babki płesznik i jeszcze miksujemy.
  • 3.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 84. “Lody truskawkowo-bananowo-kokosowe” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 2 szklanki zamrożonych truskawek
  • 1 pokrojony w plastry i zamrożony banan
  • 1 puszka zamrożonego mleczka kokosowego
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 2 płaskie łyżki psyllium

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł