84. “Lody truskawkowo-bananowo-kokosowe” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
4 porcje
10 minut
Dziecinnie proste i smaczne.
Owoce są pyszne pod każdą postacią. Mrożąc w czerwcu truskawki, myśleliśmy o sierpniowych upałach, które właśnie nadeszły. Gdy dorzucimy jeszcze pełnego wartości odywczych banana mamy smaczne, kremowe i pożywne lody.
Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube!
Zapraszamy do zapoznania się z innymi deserami z naszej kuchni.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki:
- 2 szklanki zamrożonych truskawek
- 1 pokrojony w plastry i zamrożony banan
- 1 puszka zamrożonego mleczka kokosowego
- 2 łyżki ksylitolu
- 2 płaskie łyżki psyllium
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Zamrożone owoce oraz mleczko kokosowe wrzucamy do miksera, dodajemy ksylitol i miksujemy wszystko na gładką masę.
- Pod koniec miksowania dodajemy 2 łyżki babki płesznik i jeszcze miksujemy.
- Smacznego i na zdrowie!